Moeder Aarde en spiritualiteit 

    Spirituality and sustainability

Ayurveda = one way

 

                                                       

Wat hebben moeder aarde, duurzaamheid en spiritualiteit met elkaar te maken ?

EEN ding : Als wij mensen in hoofd, hart en ziel gezond zijn, is onze moeder aarde dat ook.

Hoe we het voor elkaar krijgen om helemaal gezond te zijn / worden, en wellicht nog meer,...dat is

een andere kwestie, maar hier is een weg.

 

Luister naar de geluidsfragmenten en leun ontspannen achterover:

Geluidsfragmenten (onverkorte versies):

Voice recordings\Raja answers\Attachment36.WMA

Voice recordings\Raja answers\Balance masculine and female42.WMA

Voice recordings\Raja answers\Better future 4planet nevrybody38.WMA

Voice recordings\Raja answers\Discipline and meditation39.WMA

Voice recordings\Raja answers\Food34.WMA  (try out)

Voice recordings\Raja answers\Leadership35.WMA

Voice recordings\Raja answers\Not being connected040.WMA

Voice recordings\Raja answers\The right path37.WMA

Voice recordings\Raja answers\Woman or man41.WMA

Meester Raja Jee, sikh uit Punjab, en Myriam van Ast-Stork, gaven een eenmalige mastersessie voor de Nederlandse spirituele en filosofische denker. Ze waren Zaterdag, 13 Augustus 2011 van 10 tot 13:00 www.ophodenpijl.nl (bij Delft) om diepgaande vragen over het leven, de mens, karma en geluk te beantwoorden. Mevrouw Myriam van Ast-Stork (filosofe) verzorgde de inleiding van de ochtend en legde de verbanden tussen Moeder Aarde en de mens :

 

Waarom is het voor moeder aarde belangrijk dat de mens op hogere spirituele en filosofische niveaus reist ?

(Spirituality and sustainability!)

Victor Manhave http://www.ayurvedadokter.nl kwam aan het eind van de ochtend om medische vragen vanuit de Ayurveda http://en.wikipedia.org/wiki/Ayurveda te beantwoorden.

Reserveren kon bij : Mevr. Myriam van Ast-Stork. T.06 18513758 of info@esocratia.nl. Beperkt aantaal deelnemers.

Voertaal was Engels.

Entree: 40,--

Aanvullend persbericht:

We hoeven niet naar de bron. De bron is in onszelf !

Roerige tijden hebben echte leiders nodig. En de leiders hebben NU ook leiders nodig. Het is geen teken van armoede of zwakheid als we zeggen, dat we iemand adoreren, van hem/haar leren, inzichten ons eigen maken en ermee leren leven. De meeste mensen doen het voortdurend. Alle mediasterren, sport iconen, muziek idolen zijn eigenlijk ook zoiets, alleen op geen spiritueel of filosofisch niveau. Ze worden bewondert voor hun werk, uitstraling en gave. Voorbeelden zijn belangrijk, want ze kunnen ons tot beter mens maken. Onze ouders zijn onze eerste gurus en we hebben in meer of mindere mate veel aan ze gehad. Maar als de technische en economische groei de politiek en het sociale en gezonde leven van velen zo in het wankelen brengt, dat weinigen eigenlijk zo recht meer weten hoe of wat, dan is het tijd, dat er weer goede leiding komt, om werkelijke inzichten voor de crème de la crème van filosofie, religie en spiritualiteit levend te maken. Echte meesters zijn schaars, velen raken in de ban van verrijking of andere minder edele aspecten van populariteit. Maar als we de kans krijgen om een echte meester te ontmoeten, dan is dat een verrijking voor ons leven. Want:

Wie is nou in alle opzichten een goed mens…?? Hoe moeten we leven, om gelukkig te zijn ? Waar zijn onze grenzen ? Is het goed om geld en succes als prioriteiten te stellen of zijn andere waarden belangrijker ? Wat is onze ziel ?? Wat voor voedsel moeten we kopen/eten ? Moeten we bidden of mediteren? Worden we een beter mens door een grote carrière ? Hoe worden we echt gelukkig, ook hebben we materieel gezien al alles ??

Vragen zoals deze kunnen vanuit onszelf beantwoordt worden, mits we inzicht in onszelf hebben, en onze eigen liefde voelen en met instinct en verstand handelen. Een meester kan vragen over de mens, het leven, mediteren, yoga, ayurvedische geneeskunde, karma, en nog veel meer beantwoorden.

Het is goed om in tijden, waar zo veel culturen steeds dichter met elkaar in contact komen, tolerant te zijn. Het lijkt de meesten van ons verstandig, logisch en ook goed. In zekere zin  is het zelfs noodzakelijk om tolerantie te oefenen en begrip te kweken voor onszelf, en daarmee voor de medemens. Fanatisme kan alleen dan zijn uitgroei vormen, als we onszelf niet begrijpen en geen ruimte voor de ander hebben, omdat we te druk zijn met ons eigen worstelingen.

Meester Raja Jee is Sikh uit Punjab. Hij bouwt onder andere nu een tempel in Barcelona, maar is ook met een liefdadigheidsproject bezig voor invaliden in India. Het gebouw wordt bebouwt in de vorm van Ying en Yang, en iedere hoofdreligie krijgt een eigen plek, waar mensen hun eigenheden kunnen blijven cultiveren.

De heer Raja Jee, Mevrou Myriam van Ast-Stork en de heer Victor Manhave http://www.ayurvedadokter.nl  zijn voor een ochtend hier www.ophodenpijl.nl  (bij Delft) en zullen vragen beantwoorden. (Zaterdag, 13 Augustus 2011).  Dat het hier niet om een roemzuchtige levensgang gaat, is duidelijk omdat zij niet alleen, maar met zijn drieen deze ochtend aanwezig zullen zijn. Bescheidenheid is een van de meest belangrijke ingrediënten, die hun uitstraling beschrijven. Het gaat om hoge filosofie en diepe spiritualiteit, maar vooral om een weg met hart. Pure liefde, gevoelt, gezien en gelachen. (Niet voor iedereen weggelegd, omdat het wellicht te ingewikkeld wordt, voor mensen, die net begonnen zijn op een bewuster pad van leven.) Maar voor mensen, die zelf al leiders zijn, - mensen, die behoorlijk ver op de weg van bewustzijn en liefdevol leven zijn, wordt het een unieke ochtend. Een, die een eeuwige ‘footprint’ in het bewustzijn zal betekenen. In “insider” termen zou je kunnen zeggen, dat het licht je dan aanraakt. Uitspraken en uitstraling zullen werkelijk alle stof uit hoofd en hart doen wegvegen en alles zal weer kristal helder voor u zijn. Alle drie (een meester, een ayurvedische arts en een wijze vrouw) hebben medische, filosofische en spirituele antwoorden voor u. En als u denkt, zelf al alle antwoorden te hebben, is het ook bijzonder om met elkaar tijd te verbrengen en filosofische en spirituele liefde te versterken. Geen lange toespraken met eigen inzichten, maar een ochtend toegespitst op de behoefden van de aanwezigen.

We kunnen in de verscheidenheid van culturen en religies tolerantie oefenen en tot betere mensen worden. En een echte guru kan ons op deze pad helpen, dat betekent niet zwak zijn, maar sterk worden, door zich open te stellen. Deze guru is niet op zoek naar aanhangers, maar naar leiders, die hun eigen weg gaan. Mensen, die hun eigen steen aan een verlichte wereld al bijdragen. Onze tijd heeft dat NU nodig. NU en de volgende generaties.

Reserveren bij: Mevr. Myriam van Ast-Stork: info@esocratia.nl of www.ophodenpijl.nl   Entré: 40,--

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verslag foto's:

     t

Omdat velen meer wilden horen van de heer Jee heeft Mevr. van Ast-Stork openstaande vragen aan de heer Jee gesteld. Als u op de volgende links klikt kunt u de antwoorden (persoonlijk door de heer Jee ingesproken ) luisteren.

Neemt u de rust en gunt u zich deze momenten -- - Geniet, want ze zijn zeer horenswaard !

Geluidsfragmenten (onverkorte versies):

Voice recordings\Raja answers\Attachment36.WMA

Voice recordings\Raja answers\Balance masculine and female42.WMA

Voice recordings\Raja answers\Better future 4planet nevrybody38.WMA

Voice recordings\Raja answers\Discipline and meditation39.WMA

Voice recordings\Raja answers\Food34.WMA  (try out)

Voice recordings\Raja answers\Leadership35.WMA

Voice recordings\Raja answers\Not being connected040.WMA

Voice recordings\Raja answers\The right path37.WMA

Voice recordings\Raja answers\Woman or man41.WMA